Ripple: megbízhatóság és gyorsaság egyetlen kriptovalutában

A kriptovaluták és azok működése iránt egyre többen érdeklődnek napjainkban. Az online pénzkeresés vonzó lehetőséget kínál arra, hogy plusz jövedelemre tehessünk szert. A téma kapcsán a Bitcoin és a bányászat azok a fogalmak, melyekkel a szakmai fórumokon, webes felületeket leggyakrabban találkozunk. A bányagépek és a tervezhető bevételek világában azonban érdemes tudni, hogy a Bitcoin mintájára számos más kriptovaluta is létrejött, más és más előnyös jellemzőkkel, valamint esetleges hátulütőkkel bírva. Ahhoz kétség sem férhet, hogy a pozitívumok túlsúlya iránt sokan érdeklődnek, s e tekintetben a Ripple rendszere mindenképpen szót érdemel. Cikkünkben  – melyet a Bináris Mentor segítségével állítottunk össze – a ma már bankok közötti fizetési rendszerben is megtalálható megoldásról kívánunk bővebben szólni.Cryptovaluta

Másodpercenként akár 1500 tranzakció

A Ryan Fugger által felfedezett Ripple hatalmas előnye más kriptovalutákkal szemben, annak gyorsasága. Míg a leginkább ismert Bitcoin másodpercenként mindössze 3-5 tranzakciót tesz lehetővé, addig ez a Ripple rendszerében 1500-ra ugrik fel. Nem más ugyanis ez, mintegy nemzetközi fizetési rendszer, ami saját valutával is rendelkezik, ami az XRP. Míg korábban a nemzetközi pénzügyek legalább 3-5 napot vettek igénybe, addig a tranzakciók jelenleg mindössze néhány másodpercet igényelnek. A gyorsaság napjainkban a pénzügyek terén is kiemelt jelentőséggel bír, ezért nem véletlen, hogy a Ripple népszerűsége hónapról hónapra növekedni látszik. Ugyan az Ether és a Litecoin is ismert kriptovaluták, de a Ripple gyorsaságának és megbízhatóságának köszönhetően messze túlszárnyalja azokat.

Lassan eléri a Bitcoin népszerűségét

A Bitcoin ismertsége és bányászhatósága miatt kétségkívül közkedvelt, de a minden korábbinál gyorsabb nemzetközi pénzügyi tranzakciók terén a Ripple igencsak kezd vezető helyet átvenni. Bár ez nem bányászható úgy, mint a Bitcoin, de nem is feltétlen azt a szerepet tölti be. A gyors nemzetközi pénzmozgás lehetővé tétele pedig a pénzintézetek számára is rendkívül előnyösnek bizonyul. Nem véletlen, hogy már az Abu Dhabi Nemzetközi Bank is előszeretettel használja a rendszert, ráadásul előreláthatólag a japán bankok körülbelül negyven százaléka fogja a jövőben alkalmazni azt. A központi bankoktól való függetlenség és a gyorsaság is mindenképpen a Ripple mellett szólnak, melyet egyébként hazánkban az Unicredit is alkalmaz már.

1500 tranzakció másodpercekben

A Bitcoinra a legtöbben úgy gondolnak, mint az online pénzkereseti formára, amely a megfelelő technikai háttér kiépítése után folyamatos jövedelmet generálhat. Mindenki más állásponton van azzal kapcsolatban, meddig marad fellendülőben a terület, ám abban sokan egyetértenek, hogy a jövő az effajta függetlenség, és nemzetközi lehetőségek irányába mozdul majd. A Bitcoin bányászhatóságával kétségkívül kedvelt, de ha a gyors nemzetközi pénzmozgás a lényeg, akkor inkább kerül a fókuszba a Ripple.

Korrekt árak és megbízhatóság

S hogy mennyire biztonságos a Ripple rendszere? A vonatkozó szabályok országonként eltérően alakulnak, de ettől függetlenül maximálisan legális és megbízható a fizetési rendszer. A Ripple kereskedés, hasonlóan a Bitcoin-hoz, vagy a Litecoin, az Ether rendszeréhez, biztonság terén már számtalanszor bizonyított, s ezt az is alátámasztja, hogy nem kisebb bankok teszik le mellette a voksot, mint az Abu Dhabi Nemzetközi Bank. A gyorsaság mellé ráadásul kedvező díjak is társulnak, ami a nemzetközi tranzakciók korábbi költségeit tekintve korántsem elhanyagolható tényező.Korrekt árak és megbízhatóság

Amikor San Francisco városából világhódító útjára indult a Ripple, még nem tudták, hogy ekkora sikereket fog elérni, de abban biztos volt megálmodója, hogy az általa biztosított tranzakciós adatvédelem, a hálózatok egymáshoz csatlakozásának lehetősége, valamint a gyorsaság garantáltan előnyére válnak majd. Az évek során bebizonyosodott, hogy a bankszektorban is előszeretettel esik rá a választás, ami a felhasználók számára biztosan garanciát jelent a megbízhatóságra.